Algemene mailinstellingen

Voor het instellen van je E-mail kun je onderstaande instellingen gebruiken.
Meer informatie over het verschil tussen POP3 en IMAP vind je hier.

POP3
Server: mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen, vervang dit met je eigen domeinnaam.)
Poort: 110 of 995(bij gebruik van SSL)
Versleuteling: geen of SSL
Gebruikersnaam: accountnaam (niet het mailadres)
Wachtwoord: behorende bij de accountnaam

IMAP
Server: mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen, vervang dit met je eigen domeinnaam.)
Poort: 143 of 993(bij gebruik van SSL)
Versleuteling: geen of SSL
Gebruikersnaam: accountnaam (niet het mailadres)
Wachtwoord: behorende bij de accountnaam

SMTP
Server: mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen, vervang dit met je eigen domeinnaam.)
versleuteling: STARTLS
Poort: 587 Authenticatie is verplicht (hiervoor gelden dezelfde gegevens als de inkomende e-mail)

Webmail
De webmail van HostingXS is te vinden op: https://securemail.hostingxs.nl.

Eigen mailprogramma instellen
Met de bovenstaande instelling kun je e-mailprogramma’s instellen, voor een aantal veel gebruikte mailprogramma hebben we extra informatie over het instellen van de e-mail.