Hoe plaats ik mijn website online?

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

Om uw website op internet te plaatsen, zult u deze moeten uploaden naar een van de servers van HostingXS. Het uploaden van bestanden doet u met een FTP (File Transfer Protocol) programma. Er zijn verschillende FTP programma's in omloop, zowel gratis als betaald.
In de welkomstmail staat de benodigde informatie die u nodig hebt om in te loggen met het FTP programma.
Mogelijke FTP programma:
  • FileZilla Client (aanbevolen en ondersteund door HostingXS) en gratis beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux
Uploaden
Bij het inloggen met FTP op uw site komt u standaard in uw home directory terecht. Ga daar verder naar de directory uwdomeinnaam.tld en daarna naar de directory public_html. In deze public_html-directory moeten uw website pagina's komen te staan. De eerste pagina die geopent moet worden zal de naam index.htm, index.html of index.php moeten hebben (zonder hoofdletters).
Indien u meerdere sites onder uw beheer hebt, kunt u met één account meerdere sites beheren via FTP. Deze ziet u dan in de home directory staan.