IMAP of POP3

Mail kun je op twee manieren ophalen en inzien, dit kan via POP3 en IMAP.

POP3
Wanneer je mail gaat instellen via POP3 wordt de mail opgehaald van de server. Hierdoor is de mail daarna niet meer inzichtelijk in de webmail.
Je kunt wel in meeste mailprogramma's aangeven dat je een kopie van de mail gedurende een periode op de server wilt bewaren.

IMAP, meest gebruikte oplossing
Bij gebruik van IMAP blijft alle mail op de server staan en bekijk je mail die op de server staat. Hierdoor is je mail in alle mailprogramma's die je gebruikt, zowel op je pc of je mobiel gelijk. Ook kun je alle mail via de webmail in blijven inzien.
Het zorgt er wel voor dat je mailbox op server groeit en de disk van de server sneller vol zal zijn.