Voor het instellen van Office 365 als mailprovider zijn een paar stappen vereist.

1. Instellen validatie record Office 365

je ontvangt een TXT of CNAME record van Microsoft met een waarde die lijkt op ms=XXXXXXXX dit record wordt gebruikt om te kijken of de juiste rechten hebt om deze wijzigingen te mogen doen.

Dit record kun je in het controlpanel aanmaken middels de DNS instellingen van de domeinnaam aanmaken.

2. Controleren aangemaakte record

Laat Microsoft het record controleren vanuit de webpagina van office 365

3. Stel de overige DNS records voor office 365 in

Je ontvangt vanuit Microsoft nu een hele lijst met DNS records die benodigd zijn voor office 365.

Je kunt hiervan het merendeel eenvoudig aanmaken door gebruik te maken van de template die wij beschikbaar stellen.

• selecteer hier de Office 365 template en kies voor opslaan:

Nu zijn alle standaard records aangemaakt.

Het enige record wat nu nog handmatig moet worden toegevoegd is het MX record.

Hiervoor zijn nog enkele stappen vereist

4.  Aanmaken MX record

Zorg dat je deze records kunt aanpassen, dit staat standaard uitgeschakeld.

Ga  naar https://controlpanel.hostingxs.nl/domains

klik op de domeinnaam

kies vervolgens voor "Automatisch DNS beheer"

Op deze pagina staan 3 opties

zorg ervoor dat de automatisch E-mail DNS uit staat, anders kun je het MX record niet aanpassen.

5. voeg het MX record van office365 toe.

Ga nu weer terug naar het basis tabblad en kies voor DNS Aanpassen.

Je kunt nu een nieuw record toevoegen.

Het zal er ongeveer zo uit zien.

LETOP: zorg dat het eerste veld leeg is. en dat bij de waarde het record eindigt op een punt(.), anders zal het record niet werken.

6. Verwijder de bestaande records van hostingXS.

Nu het MX record van Office 365 is toegevoegd, de mail kan nu via Microsoft gaan lopen.

Je zult echter eerst nog de MX records van HostingXS moeten verwijderen, zodat de mail niet onregelmatig ergens wordt afgeleverd.

In het overzicht van alle DNS records moet je de volgende 3 records verwijderen.

Boven de DNS records zie je nu een aantal wijzigingen klaar staan:

Wanneer je de wijzigen doorvoert zal mail niet meer bij HostingXS aankomen, maar alleen nog bij Office 365.

Zorg er dan ook voor dat alle mailadressen die gebruikt worden zijn aangemaakt in de office 365 omgeving anders zal de mail niet aankomen.

Houdt er wel rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat de wijzigingen bij iedereen bekent zijn. Meer informatie hierover.