Shared hosting

Zakelijke hosting en eigen (cloud)servers

pop3

Pop3-server: securemail.hostingxs.nl

Poort: 110

pop3

Pop3-server mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen bijv. hostingxs.nl)

Poort: 110

imap

Imap-server: securemail.hostingxs.nl

Poort: 143 (of poort 993 bij gebruik van TLS/SSL)

imap

Imap-server mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen bijv. hostingxs.nl)

Poort: 143

smtp

smtp-server: securemail.hostingxs.nl

Poort: 587 Authenticatie is verplicht (hiervoor gelden dezelfde gegevens als de inkomende e-mail)

smtp

smtp-server: mail.voorbeeld.nl (waarbij voorbeeld.nl het domein is waarvoor je de mail wilt instellen bijv. hostingxs.nl)

Poort: 587 Authenticatie is verplicht (hiervoor gelden dezelfde gegevens als de inkomende e-mail)

Het is ook mogelijk om de SMTP server van je eigen internet provider te gebruiken. Klik hier voor een overzicht van smtp-servers van verschillende internet providers in Nederland, mocht jouw provider er niet bij staan kun je contact opnemen met je provider.

Webmail

De met SSL beveiligde webmail van HostingXS is te vinden op: https://securemail.hostingxs.nl.

Eigen mailprogramma instellen

Met de bovenstaande instelling kun je e-mailprogramma’s instellen, voor een aantal veel gebruikte mailprogramma hebben we extra informatie over het instellen van de e-mail.