Instellen van de FTP-gegevens in Filezilla om bestanden te uploaden naar uw website.

Algemene ftp-gegevens:

• Host/Server: ftp.uwdomein.nl (waarbij uwdomeinnaam.nl uw geregistreerde naam is.)
  • Poort: 21
  • Gebruikersnaam: accountnaam
  • wachtwoord: wachtwoord zoals die bij u bekend is

Instellen Filezilla

Binnen Filezilla zijn er twee mogelijkheden om te verbinden met de FTP-server. Via het zogenaamde "snelverbinden" en via "sitebeheer".

Snelverbinden

Bij snelverbinden kunt u de gegevens invoeren op de balk en op snelverbinden klikken

Het voordeel is dat u heel snel op de website terecht kunt, het nadeel is dat de gegevens die u invult niet bewaard worden en dat u iedere keer dat u Filezilla start de gegevens opnieuw moet invullen.

Sitebeheer

klik op het meest linker icoontje of selecteer in het menu bestand de optie Sitebeheer.

In het nieuwe scherm kunt u nu alle gegevens invoeren. Selecteer de map Mijn sites en klik op de knop Nieuwe site. Geef hier een voor u duidelijke naam aan. U kunt nu de gegevens van uw FTP-account opgeven.

• FTP-server: ftp.uwdomein.nl (waarbij uwdomeinnaam.nl uw geregistreerde naam is.)
  • Poort: 21
  • Servertype: FTP – File Transfer Protocol
  • Inlogtype: Normaal (deze moet ingesteld worden om de overige gegevens op te geven.)
  • Gebruikersnaam: accountnaam
  • Wachtwoord: wachtwoord
klik nu op Verbinden

Bestanden kopiëren met FTP

Zodra u verbonden bent ziet u links de bestanden van uw eigen computer en aan de rechterkant de bestanden en mappen van de server.

Selecteer aan de rechterkant de map van de domeinnaam.
Selecteer vervolgens de map public_html
u ziet nu aan de rechterkant de map van uw website.

U kunt nu door de bestanden en mappen van links naar rechts te slepen de bestanden uploaden. In het onderste deel van het scherm kunt u de voortgang van de actie bekijken. Het heeft veel weg van de verkenner van Windows.