Door een bestand favicon.ico te plaatsen in de docroot (public_html), zullen de meeste browsers een icoontje weergeven in de webbrowser. Ook bij de bookmarks zal deze dan worden weergegeven bij je bezoekers. Een favicon (afkorting van favorite icon) is een .ico-formaat bestand, anders dan een .jpg of .png formaat. Gelukkig zijn er online handige tools om deze te genereren. Gebruik bijvoorbeeld: http://www.favicon.cc/ om je eigen favicon te maken!