Veel webdesigners en thuisgebruikers maken gebruik van Dreamweaver. Helaas kan Dreamweaver niet overweg met zogenaamde symbolic links, dit wordt door HostingXS gebruikt om meer overzicht te creëren op de FTP sever. Om dit probleem uit de weg te gaan te gaan kunt u uw site instellingen aanpassen. Hier een overzicht van instellingen die u kunt gebruiken voor dreamweaver, zodat u geen problemen krijgt met symlinks. Ga via de menu optie Site --> Manage sites... naar de Site manager en kies voor New..

Geef op bij de site naam een naam op die handig vind. en verwijs de Local Site folder naar de map op uw computer waar u de site heeft opgeslagen of op wilt gaan opslaan.

Ga naar de optie servers en klik op de Add new Server knop.

Vul  de volgende gegevens in:
  • Server Name: Geef hier een voor u herkenbare naam op.
  • Connect using: FTP
  • Port: 21
  • FTP Address: ftp.uwdomein.tld
  • Username: uw accountnaam
  • Password: het bijbehorende wachtwoord
  • Root Directory: /domains/uwdomain.tld/public_html
  • Web URL: Het web adres van uw website

U kunt nu op de Test  knop klikken om uw verbinding te testen. U krijgt onderstaande melding.

U bent klaar met het instellen van Dreamweaver en kunt uw site eenvoudig bijwerken met Dreamweaver.