Het is mogelijk om gebruik te maken van two-step authenticatie. Wanneer je dit inschakelt zul je voortaan bij het inloggen in het control panel een unieke code moeten invullen die gegenereerd wordt vanuit een two-step authenticatie app op je smartphone. Volg onderstaand stappenplan om two-step authenticatie te activeren.

Eerst moeten we je telefoon voorbereiden op two-step authenticatie. Als je dit al hebt ga dan verder naar stap 3.

1. Download een two-step authenticatie app. Bijvoorbeeld Android of iPhone

2. Installeer de App.

3. Ga naar https://controlpanel.hostingxs.nl/ en log in met je account

4. Kies rechts boven voor Mijn Account

5. Klik op tweestaps verificatie

6. Open de two-step authenticatie app en kies voor toevoegen/account instellen

7. Scan de QR Code met je smartphone

8. Vul de Authenticator code in en klik op activeer

Let op: wanneer je geen apps meer hebt die je van een unieke code kunnen voorzien, zul je je wachtwoord moeten resetten. Na het resetten van je wachtwoord wordt ook automatisch two-step authenticatie uitgeschakeld.