Om uw website op internet te plaatsen, zult u deze moeten uploaden naar een van de servers van HostingXS. Het uploaden van bestanden doet u met een FTP (File Transfer Protocol) programma. Er zijn verschillende FTP programma's in omloop, zowel gratis als betaald.

In de welkomstbrief/-email staat de benodigde die u nodig hebt om in te loggen met het FTP programma.

Mogelijke FTP programma:

• >FileZilla Client (aanbevolen en ondersteund door HostingXS) en gratis beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux

Uploaden

Bij het inloggen met FTP op uw site komt u standaard in uw home directory terecht. Ga daar verder naar de directory uwdomeinnaam.tld en daarna naar de directory public_html. In deze public_html-directory moeten uw website pagina's komen te staan. De eerste pagina die geopent moet worden zal de naam index.htm, index.html of index.php moeten hebben (zonder hoofdletters).

Indien u meerdere sites onder uw beheer hebt, kunt u met één account meerdere sites beheren via FTP. Deze ziet u dan in de home directory staan.