Vanaf het Basis Pakket wordt CGI / Perl ondersteund.
Zo kunt u middels een CGI-script bijvoorbeeld een e-mailformulier op uw website plaatsen, een bezoekersteller of een gastenboek op uw website plaatsen.
Enkele goede sites waar u veelal gratis CGI-scripts kunt vinden zijn: CGI-Resources en Hotscripts.
De scripts plaatst u in de map "cgi-bin" welke voor de public_html staat.
Scripts die schade aan de webserver veroorzaken, zullen worden verwijderd. Deze schade kan o.a. veroorzaakt worden door een zgn. loop in het script of een te veelvuldig gebruik van het script.

Wij adviseren echter gebruik te maken van PHP scripts, aangezien deze sneller en efficienter werken. Vele scripts die zijn gemaakt in CGI zijn ook te vinden in PHP.