Wat moet je doen om je website online te krijgen?

Zorg dat alle software up-to-date is; je kunt via ons controlpanel inloggen en naar jouw website gaan om daar jezelf of je webbouwer toegang te geven tot de afgeschermde website om de gebruikte software en modules te updaten (1).

Het verkrijgen van toegang tot jouw geblokkeerde website doe je op de volgende manier:

1. Log in op ons Control Panel op https://controlpanel.hostingxs.nl/
  2. Ga via het menu "Websites" naar de gehackte website toe.
  3. Klik in de linker kolom op "Beheer beveiligde mappen".
  4. Klik op de knop "Gebruiker toevoegen".
  5. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie.
  6. Vink het vinkje voor de map "/" aan en klik op opslaan.
  7. Bezoek de site en vul de gebruikersnaam en wachtwoord in die je hebt opgegeven bij stap 5.

Je hebt nu weer tijdelijk toegang tot je site. Jij of je webbouwer moet nu de site gaan opschonen, updaten en zorgen dat hij niet opnieuw gehackt kan worden. Wanneer je er zeker van bent dat de website weer schoon en veilig is, kan je via het control panel de beveiligde map verwijderen. Dit kan op de eerdergenoemde pagina “Beheer beveiligde mappen”.

Waarom moet ik actie ondernemen?

Wanneer actie uitblijft zal je website uitgeschakeld blijven. Wanneer je de website opgeschoond hebt en deze wordt wederom op dezelfde manier gehackt, zullen we de website opnieuw uitschakelen en zullen we zelf moeten ingrijpen en hiervoor administratieve kosten in rekening gaan brengen. Deze stap is noodzakelijk om onze diensten veilig te houden voor jou en anderen (2).

Welke optie heb ik als ik het zelf niet kan oplossen?

Wanneer je het probleem niet zelf kunt oplossen kun je contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies.

Let wel: aan dit advies en eventuele handelingen zijn kosten verbonden. Vraag naar de voorwaarden.

Toelichtingen:

(1) Waarom is dit niet de verantwoordelijkheid van HostingXS?

Helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op de updates van jouw webapplicaties. Het wel of niet updaten kan een keuze zijn die je als klant zelf neemt. Daarmee is het ook je eigen verantwoordelijkheid om je webapplicatie te onderhouden. Ook kunnen wij niet zien of iemand jouw wachtwoord achterhaald heeft via een keylogger virus op jouw computer of dit op een andere manier heeft verkregen.

(2) Waarom brengt HostingXS kosten in rekening wanneer mijn site gehackt wordt?

We geven je graag eerst zelf (kosteloos) de kans om het probleem op te lossen, maar het komt helaas nog steeds voor dat een website gehackt en gerepareerd wordt, en vervolgens weer gehackt wordt doordat de getroffen maatregelen niet goed doorgevoerd zijn. De ‘gezondheid’ van onze servers en ons netwerk is voor ons bedrijf van levensbelang, daarom zijn we genoodzaakt om in te grijpen en de site te blokkeren wanneer je zelf het probleem niet oplost.