Sinds kort is het mogelijk om in het control panel domeinnamen te bestellen. Deze functionaliteit stelt je in staat om ook namens klanten te bestellen.

Volg deze procedure om domeinnamen te bestellen namens klanten:

1. Bezoek controlpanel.hostingxs.nl en log in met een account met het reseller-recht, normaalgesproken heeft het hoofdaccount van een reseller dit recht
  2. Rechtsboven bevind zich een knop "bestellen", druk daarop en klik domeinnaam toevoegen.
  3. Vul in het invoerveld de gewenste domeinnaam in en druk "check"
  4. Wanneer de resultaten ingeladen zijn klik je op de groene knop waarbinnen offerte of een prijs vermeld staat.
  5. Herhaal 3-5 naar wens tot je alle domeinnamen in het mandje geplaatst hebt.
  6. Klik weer op de knop bestellen bovenin en druk op de knop "bestellen" in het uitgevouwen venster.
  7. Onder klant kies je de klant waarvoor je de bestelling wilt plaatsen.
  8. Eventueel heb je bij bezette domeinnamen de keuze om een authorisatiecode in te vullen of om een externe koppeling daarvoor te maken.
  9. Voer de bestelling definitief uit door op de groene knop "bestellen" te drukken.

Ter info:
  • Bestellingen worden niet altijd direct automatisch verwerkt.
  • Op extern gekoppelde domeinnamen bieden we geen support, maar rekenen we wel administratiekosten.