De melding geeft aan dat er aan de kant van de server een fout is opgetreden. De server probeert de pagina wel te gaan tonen, maar ergens in het proces zorgt een fout er voor dat dit niet lukt.

Veel voorkomende fouten zijn:

• Een crash in je website veroorzaakt door een programmeerfout in de applicatie. Je webbouwer kan dit analyseren en verder oplossen
  • Een fout in het .htaccess bestand. De webserver leest dit bestand voorafgaand aan het verwerken van het verzoek. Als hier een fout in zit dan krijg je een Internal Server Error

Vrijwel altijd is de foutmelding terug te vinden op een van de volgende twee plekken:

• In het bestand error_log te vinden in de map "logs" naast de webruimte
  • In een logbestand van je webapplicatie, zoals bijvoorbeeld var/log/exception.log of var/reports/.