In het bestand .my.cnf (de bestandsnaam begint dus met een punt) kun je verbindingsgegevens voor MySQL opslaan. Dit helpt je om diverse MySQL clients vanaf je shell te draaien.

De verbindingsgegevens

Zoek eerst je verbindingsgegevens op. Veel voorkomende locaties waar je deze kunt vinden zijn:

• Magento: public_html/app/etc/local.xml
  • Wordpress: public_html/wp-config.php
  • Joomla: public_html/configuration.php
Belangrijk hier zijn de gebruikersnaam, het wachtwoord en de naam van de server (vaak is dit localhost).

Het bestand
Maak een bestand met deze inhoud:
[client]
user=gebruikersnaam
password=wachtwoord
host=server
Sla dit bestand op onder de naam .my.cnf in je homedirectory op de server.