In Magento zit een bekende bug die kan zorgen voor corruptie van de Magento cache. Deze bug is alleen in de meest recente versies van Magento (vanaf ongeveer 1.9.0.2) opgelost. De bug zorgt er voor dat er verkeerde data opgenomen wordt in de cache waardoor de shop een van de volgende gedragingen gaat vertonen:

1. "Front controller reached 100 router iterations"
  2. Shop gaat op zwart / exception.log loopt vol met "Trying to get property of non object"-meldingen
De omstandigheden waar onder deze bug zich manifesteert waren zeldzaam, maar worden sinds de SUPEE-6788 security patch veel vaker bereikt. Het toepassen van SUPEE-6788 is dus niet nodig om last te hebben van deze bug, al maakt het de kans wel veel groter.

We raden aan om de bugfix beschreven op https://github.com/AmpersandHQ/magento-ce-ee-config-corruption-bug toe te passen. Dit is precies dezelfde bugfix die ook in recente versies van Magento opgenomen is. Hiermee moet het probleem opgelost zijn.