HostingXS sluit alleen websites af die gehackt zijn en overlast veroorzaken. Met Patchman proberen we dit voor te zijn. Door te wijzen op beveiligingsrisico's moedigen we klanten aan om hun website up-to-date te houden en zo hacks te voorkomen.


Als je dus een mail krijgt dat je site kwetsbaar is, dan is dat voor ons geen reden om je af te sluiten. Je site blijft gewoon beschikbaar en je bent in de gelegenheid om updates door te voeren.


Let wel op dat als je mails ontvangt over kwetsbaarheden, dat je een risico loopt. Hackers scannen geautomatiseerd in bulk op lekke websites. De kans dat het lek in je website gevonden wordt, is dus groot. Hackers misbruiken lekken vaak voor het verzenden van spam (bulk e-mail) of het uitvoeren van aanvallen op andere servers. In dit soort gevallen grijpen wij direct in en halen we een site offline.


Als je enige tijd geen actie onderneemt (op het moment van schrijven: 4 weken), dan grijpt Patchman automatisch in. Patchman voert dan de beveiligingsupdates door in je website.