In een 100% https-setup wil je vaak direct in de .htaccess een redirect doen van http naar https. Dit is sneller en werkt beter dan de direct laten uitvoeren door Magento zelf.

In de MageBoost setup wordt https afgehandeld door nginx. Dit is een snelle webserver die aan de voorkant van de server staat. nginx stuurt verzoeken door naar varnish (de full page cache) en varnish haalt zijn data vanuit Apache (die de afhandeling van .htaccess doet). Apache wordt door varnish aangesproken via http. Kortom: in je .htaccess kun je niet op de normale manier detecteren dat een bezoeker wel of geen https gebruikt.

Nginx geeft uiteraard wel door of een bezoeker via http of via https binnen is gekomen. Daar kun je gebruik van maken in de .htaccess:

RewriteCond %{HTTP:Ssl-Offloaded} !1
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]