Een keypair aanmaken in Windows doe je met PuTTY, PuTTYgen en Pageant. Hieronder wordt uitgelegd waar je deze programma’s kunt downloaden.

1. Ga naar de Putty Download pagina.
  2. Download PuTTY, PuTTYgen en Pageant en sla deze op je computer op.

3. Start PUTTYgen en klik op generate

4. Je kunt nu je muis cursor bewegen over het grijze vlak onder de voortgangsbalk

5. als de balk volledig is gevuld kun je de gegenereerde key een comment geven om er voor te zorgen dat deze later goed herkenbaar is.

6. geef een wachtwoord op voor je key door deze op te geven in "Key passphrase" en de "Confirm passphase".

7. Sla nu je private key op in locatie die later terug kan vinden door op de knop "Save private key" te klikken.

8. Sla nu je public key op in locatie die later terug kan vinden door op de knop "Save public key" te klikken.

9. je kunt nu PUTTYgen afsluiten en PAGEANT starten, er komt nu onder in de systeembalk een icoontje bij, deze  kun je middels de rechtermuisknop openen en kies dan voor "Add key"

10. selecteer de private key die eerder is aangemaakt.

11. er wordt nu gevraagd om het wachtwoord welke je bij de key hebt aangemaakt.

12. Je SSH agent is nu klaar voor gebruik met putty.