Microsoft heeft in deze versies van Outlook een wijziging gedaan waardoor je niet meer vanuit Outlook een account kunt toevoegen.

Dit moet nu via de Mail optie in het configuratiescherm.
Hieronder de uitleg met afbeeldingen, door de afbeeldingen te klikken is een grotere afbeelding beschikbaar.

1. Ga naar het Startmenu of zoek functie van Windows  en type "Configuratiescherm"

2. Kies voor de Optie Configuratiescherm, er wordt nu een venster geopende genaamd configuratiescherm.

3. Verander de weergave naar "kleine pictogrammen" om alle opties an het configuratiescherm te zien.

4. Je heb nu onder andere de optie:  Mail (Microsoft Outlook 2016)

klik deze optie aan

5. Er wordt een nieuw venster geopend klik hier op E-mailaccounts

6.Je krijgt nu de mogelijkheid om accounts voor Outlook aan te maken. Kies voor het Tabblad E-mail en klik op "Nieuw..."

7. In het volgende scherm kunnen we een account aan gaan maken. Vink Handmatige instellingen of extra servertypen aan.

8. Vervolgens vin de optie POP3 of IMAP aan.

9. Je krijgt nu het scherm om account gegevens op te geven.

Naam: Geef hier de Naam op die de ontvanger ziet als je een mail stuurt.

E-mailadres: Geeft hier het e-mailadres op dat je wil gaan gebruiken.

Type account:  Kies hier voor IMAP dit zorgt ervoor dat de mail op de server blijft staan en synchroniseert tussen de verschillende apparaten (laptop, mobiel, computer, etc.)

Server voor inkomende e-mail: securemail.hostingxs.nl

Server voor uitgaande e-mail: securemail.hostingxs.nl

Gebruikersnaam: de naam van je account dat je hebt gekoppeld in het controlpanel voor dit e-mailadres. LETOP: dit is niet het e-mailadres

Wachtwoord: Geef hier het wachtwoord op dat bij het account hoort.
vink aan Wachtwoord onthouden.

Zorg ervoor dat de optie Beveiligd wachtwoordverificatie(SPA) NIET is aangevinkt.

10. Nu de gegevens zijn ingesteld moeten we nog de instellingen van de server aanpassen. Klik hiervoor op "Meer Instellingen"

Je kunt hier eventueel de naam van de Organisatie invullen, dit is niet verplicht, klik vervolgens op het tabblad "Server voor uitgaande e-mail"

11. Op het tabblad "Server voor uitgaande e-mail "

vink de optie aan: "Voor de server voor uitgaande-email(SMTP) is verificatie vereist"

De optie "Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail" zal daarmee ook direct actief worden.

12. kies nu voor het tabblad "Geavanceerd"

Inkomende e-mail(IMAP):  geef hier poort nummer 993 op.

Gebruik het volgende type versleuteling: SSL/TLS

Uitgaande e-mail(SMTP): geef hier poort nummer 587 op.

Gebruik het volgende type versleuteling: STARTTLS

De overige opties zijn niet van toepassing

klik op OK

13. Je komt weer terug op het venster van de standaard account instellingen, klik hier op Volgende

14. Outlook gaat nu de instellingen testen. Als alle tests zijn voltooid kun je het venster sluiten

15. Je bent nu klaar met het instellen van je mailaccount. Je kunt optie "Outlook Mobile ook instellen op mijn" uitvinken en kiezen voor Voltooien.

16. Je kunt nu de Accountinstellingen sluiten.

17. Sluit het Configuratie scherm.

18. Je kunt nu Outlook starten en je Account zal beschikbaar zijn.